2022. augusztus 17. szerda 5:37:25 - Névnap: Jácint
magyar deutsch

ÖkoiskolaÖkoiskola munkaterv

RENDHAGYÓ TANÓRA Áder János köztársasági elnökkel
A "Világ Legnagyobb Tanórája" az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett fenntartható fejlődést szolgáló 17 Globális Célt. A rendezvénysorozat 2021. október 4-én, 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök klímaváltozásról szóló tanórájával kezdődött, amelyre iskolánk felső tagozatos diákjai is bekapcsolódtak online közvetítéssel. Érdekes volt hallani azt a sok új kezdeményezést, amellyel mi is konkrétan tehetünk bolygónk megóvásáért. Például egy fokkal lejjebb húzzuk a fűtést otthon, vagy kevesebb ruhát veszünk, és kevesebb élelmiszert pazarolunk.
A gyerekek képezik a hidat a jövő felé, ezért fontos, hogy minél hamarabb tudatosuljanak bennük a minket körülvevő változások.


Háromnapos önkéntes ifjúsági akció - országszerte és határon túl!


Negyedik éve csatlakozunk ehhez az országon átívelő ökumenikus kezdeményezéshez, amelynek jelmondata: "Több vagy, ha adsz!" A mai gyermektársadalom általában abból a közegből érkezik, ahol megkap mindent, amire szüksége van, (vagy annál is többet). Ezekért a dolgokért nem kell megdolgoznia, természetesnek veszi a kapott értékeket. Ezért ritkán van módja olyan közös kezdeményezésben részt venni, ahol ő maga is tehet másokért, a városért, amelyben él, vagy a bolygóért, amely a jövőjét biztosítja.
Ezért különleges élmény, amikor gyerekek összefogva, együtt, elindulnak, és vidáman, de természetesen a fáradságot nem megspórolva, végeznek olyan tevékenységeket, amelyekkel a környezetükért valami jót tesznek. Október első felében - (a rossz idő miatt néhány nap csúszással) a kezdeményezéshez kapcsolódva - a Szent Benedek-es diákok is elárasztották a várost, gumikesztyűkben, zsákokkal, hogy összeszedjék az eldobott szemetet. Ez a megmozdulás nemcsak azért fontos, mert néhány napig tisztább lesz a város, hanem mert a szemetet szedő kicsik és nagyok felhívják a városlakók figyelmét, hogy legyenek igényesebbek, ne dobják el a csikket, műanyagot, hanem keressék meg a helyét!

Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: ikke - k

Valid HTML 4.01 Transitional