2018. augusztus 19. vasárnap 19:45:59 - Névnap: Huba
magyar deutsch
szt

"Die Vergangenheit ist unsere Hoffnung und unsere Zukunft ist Christus" (Johannes Paul der II.)

Események
2018. június 18 - 2018. augusztus 31.
Nyári szünet
2018. augusztus 29. 16:00 - 18:00
Tankönyvosztás
2018. szeptember 1. - 17:00
Tanévnyitó
2018. szeptember 3.
Első tanítási nap
További események...


Kedves Szülők!
2018. augusztus 12.
Szeretett kollégánkért, Katiért virrasztást tartunk kedden (augusztus 14-én) 19:00 - 19:45 a katolikus templomban. Erre az imára szeretettel hívjuk a kedves Szülőket és a tanítványokat.

Köszönettel: az iskola pedagógusai
Fájó szívvel búcsúzunk
2018. augusztus 9.
„Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmentél”-szól a Victor Hugó idézet.
Mintha kedves kolléganőnkre, Konticsné Németh Katalinra írta volna a szerző. Iskolánk indulásának kezdeti időszakától, pályafutásának legnagyobb, és utolsó részét itt töltötte.
Kellemes, kedves, nyugodt munkatárs, akinek mindenkihez volt egy szeretetteljes szava, gondolata. Szívesen segített kollégáinak. Imádságos vallásossága, Istenszeretete adott erőt neki ahhoz, hogy az élet nehézségein úrrá legyen. Nagyon fontos volt számára a család. A lelkiismeretes édesanya, példás feleség mintha tudta volna, hogy oly kevés idő adatik számára, hogy együtt legyen szeretett családjával. Mindig igyekezett haza hozzájuk. Viszont a család, ez a kis szerető közösség kiegyensúlyozott hátteret biztosított iskolai feladatai kifogástalan ellátásához. Tanítási óráin türelmes. Bátorító csendes hangon, komoly alkotó munkát végzett a gyerekekkel. Folyamatosan dicsért, így minden gyerek bátran mert megszólalni, és játékosan, megerőltetés nélkül sajátította el minden diák a tananyagot. A tanórai motiválása további ügyes munkára sarkallt minden kisgyereket. Nevelt példájával, emberségével, szeretettel. Következetes volt cselekedeteiben. Volt tanítványai szívesen emlékeznek rá. Minden gyermeket Isten megismételhetetlen, egyedi teremtményének tartotta, ezért tisztelte. Egyformán szerette a gyengébbeket és a jókat.
Kerülte a nyilvánosságot, feltűnést. Sajnos ez a tragédia ismertette meg a nyilvánossággal a nevét, így vált híressé. Felkapta a média, pedig nem ez volt életében a lényeg. Ő alázatosan most is háttérben maradna.
Nézem a fényképedet. A gondtalan mosoly, ragyogó szemek ma is biztatást sugároznak felénk. Biztatást nekünk, hogy imáink, melyeket érted mondtunk, nem voltak hiábavalók. Eljutottak oda, ahol már Te vagy. Biztatást arra, hogy becsüljük meg egymást, fogjuk meg egymás kezét a bajban, örömben. Vegyük észre a másik emberben a jót, ezzel is erősítve közösségünket. Hamarosan kezdődő tanévben „angyalként ott leszel az iskolában, és puha öleléssel veszed majd körbe a gyermekeinket, biztatod őket, fogod a kezüket.” – reménykedik egy kedves szülő, egy édesanya, aki már most érzi, velünk együtt, hogy mit veszítettünk veled.
Nagyon hiányzol, ahonnan elmentél: a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolából.
Isten veled, nyugodj békében, emlékedet megőrizzük szívünkben!
Lendvay Istvánné

A gyászmise augusztus 16-án csütörtökön 15:45-kor lesz a katolikus templomban, utána a temetés 17 órakor.
Képzőművészeti tábor
2018. július 16.
Képzőművészeti táborunkat a 2018. július 16 és 20 között tartottuk. Ebben az évben Bakonybélt választottuk helyszínül és egy hatalmas parkkal rendelkező fogadó falai között töltöttünk el 5 napot.
A tábort kirándulással indítottuk. Az eplényi Kaland Hegyre libegővel jutottunk fel, onnan mezítlábas tanösvény vezetett a kilátóhoz. Megcsodáltuk a gyönyörű panorámát, láthattuk a Balatont is, majd ebéd után leérkezve ugrálóvár, trambulin várta a fáradhatatlan gyerekeket. Késő este a Pannon Csillagda éjszakai programján vettünk részt. Délelőttönként rajzos programok várták a diákokat, illetve egy fotópályázat is kapcsolódott az erdős helyszínhez. Kedden délután túrára indultunk, melyet egy nyári zápor is színesített. Szerdán sötétedés után akadályversenyt szerveztünk, melyet nagy izgalommal vártak. A tábor legkedveltebb programja a számháború volt. A gyerekek lelkesen keresték az elrejtett zászlót, rejtőzködtek a bokor mélyén, átgázoltak a bozótoson és összefogtak a csapat sikere érdekében. Csütörtök este tábortűzzel, szalonnasütéssel koronáztuk meg az együtt töltött pár napot. Pénteken ebéd után még várt minket egy vonatos program, melynek keretében megtekinthettük a Hubertlaki Gyilkos tavat, felmásztunk az Odvaskő-barlanghoz, majd visszatérve a faluba egy trófeakiállítást nézhettünk meg.
Élményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött, melyre mindenki szívesen fog visszaemlékezni.
Hittantábor Egerben
2018. július 9.
Közel 50-en indultunk útnak július 9-én idei hittantáborunkba. A helyszín eltért a sok éve megszokottól, hiszen messze mentünk, egész a Bükk-vidékig. A távoli város, Heves megye székhelye ideális lehetőséget biztosított, hogy több kirándulást tegyünk: megnéztük az egri várat, Lillafüredet, Miskolctapolcát, fürödtünk a helyi strandon, kisvasúton zakatoltunk Szilvásváradon és számtalan szép élményt élhettünk át együtt. Az egri Dobó téren hatalmas kivetítőkön nézhettük a vb-mérkőzéseket, és közös szentmisén vehettünk részt Magyarország egyik legnagyobb székesegyházában, az egri bazilikában. A sok kirándulás mellett azonban mindig jutott időnk a lelki feltöltődésre is: reggelente közös elmélkedés volt mindennap külön mottóval, szentírási résszel és gyakorlati feladattal. A hittantábor a következő öt gondolat köré épült: „Isten szeret téged, ezért légy hálás mindennap, örülj tiszta szívből, kérj bocsánatot a bűneidért, és tégy jót mindenkivel!” Tartalmas, vidám, élményekben gazdag öt napot tölthettünk együtt Észak-Magyarország szép vidékén.
Egy diák élménybeszámolója:
Öt napra mentünk el táborozni Egerbe, hogy megismerjük a várost és a hozzá közel lévő természeti csodákat. Első napon megálltunk Budapesten, hogy megnézzük a Budai Várat, azon belül a Mátyás-templomot. Az út hosszú volt, késő délután értünk a szállásunkra, egy egyetemi kollégiumba. Másnap megnéztük az Érseki palotát, ami nagyon érdekes volt számomra. Délután már kicsit hosszabb túra várt ránk: Szilvásváradra indultunk. Kisvasúttal mentünk fel a hegyre, majd gyalog értünk el a csodálatos Fátyol-vízeséshez, ahol a bátrabbak mezítláb is megmártóztak a forrásvízben. A harmadik napot Egerben töltöttük, délelőtt a várban barangoltunk, délután pedig strandoltunk az egri termálfürdőben, ahol sok csúszda és medence várt minket. Nekem a negyedik nap tetszett a legjobban: már reggel útnak indultunk Lillafüredre, ahol sok barlang és vízesés között vándoroltunk, majd ettünk egy finom ebédet az egyik étteremben. Ezután jött a legizgalmasabb rész: Miskolctapolcán boboztunk, vízibicikliztünk, játszottunk és sokat nevettünk. Utolsó nap még sétáltunk Egerben, vásároltunk az otthoniaknak, majd egy zárószentmisén vettünk részt együtt a bazilika Mária-kápolnájában. Aztán ebéd után elindultunk haza, rengeteg élménnyel gazdagodva.

Sankt Benedikt Katholische Grundschule © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2018 - 2019

Valid HTML 4.01 Transitional