2017. szeptember 21. csütörtök 17:39:29 - Névnap: Máté, Mirella
magyar deutsch
"Die Vergangenheit ist unsere Hoffnung und unsere Zukunft ist Christus" (Johannes Paul der II.)

Események
2017. szeptember 21.
Intézményi tanfelügyeleti látogatás
2017. szeptember 24. 9:30
Szent Gellért ünnepe, megemlékezés szentmisében
2017. szeptember 25.
Tanítási szünet - szakmai nap pedagógusoknak
2017. október 2 - 2017. október 6.
Határtalanul kirándulás Erdély 7. osztály
2017. október 10. 7:30
Megemlékezés az aradi vértanúkról
2017. október 13.
Engesztelő szentmise: 8. osztály
2017. október 13. 15:00 - 17:00
Tegyük zöldebbé az udvart - jótékonysági bolhapiac
2017. október 20. 7:30
Megemlékezés október 23-ról
További események...

Pályázati felhívás
"A celli kékszellem" Alapítvány 2017. nyarán Kemenesalja diákjai számára helytörténeti pályázatot hirdet, Mária Tenyerén címmel. A pályázat közvetlen környezetünk, városunk múltjának megismerésére ösztönöz.
Részletek...

Tanévnyitó
2017. augusztus 31.
2017. augusztus 31-én nagy izgalommal várták gyermekek és felnőttek egyaránt a tanévnyitó ünnepséget, hiszen ekkor került sor az iskola új épületének megáldására is.
A tanévnyitó a kis elsősök bátor szavalásával kezdődött, majd a szülők, diákok és tanárok közösen adtak ünnepi műsort.
A növekvő gyermeklétszám miatt az iskola kinőtte a főépületet, ezért egy évvel ezelőtt új épület építésébe kezdtek a Koptik Odó utcában. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásával valósult meg.
Az első és másodikosok tanulnak az új épületben, ahol négy tanterem, egy foglalkoztató, aula, konyha, ebédlő várja a diákokat és a pedagógusokat.
Az ünnepségen beszédet mondott Varga Dezső, a Martinus Projekt-iroda Kft. ügyvezetője és Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.
Dr Székely János szombathelyi megyéspüspök is köszöntötte a megjelenteket.
Kiemelte mennyire fontos, hogy életünk a helyes úton haladjon, az iskola falai között dől el, hogy milyen város lesz Celldömölk húsz év múlva.
„Az egyházi iskola arra vállalkozik, hogy megtanít az élet tengerén hajózni, megtanítja azt, hogy ez a világ szeretetből lett. Arra születtünk, hogy szeressünk, hogy az életünket odaadjuk. Az, hogy a gyermek mennyire lesz boldog, elsősorban azon múlik, megtanul-e nagylelkűen, önzetlenül élni, tudja-e majd szeretni nagylelkűen a házastársát, tud-e majd bátran igent mondani az élet titkára,a gyermekáldásra. Ezek között a falak között az élet nagy titkairól is szó fog esni.”
A hagyományoknak megfelelően a nyolcadikosok minden elsőst megajándékoztak az iskola névadójáról, Szent Benedek életéről szóló kis könyvvel, jelképesen befogadva őket az iskola nagy családjába.
A köszöntők után a püspök úr megáldotta az új épületet és az aulában Rácz Gábor képzőművész Szent Mártont ábrázoló tűzzománc alkotását.
Czupor Attila igazgató úr is külön köszöntötte a 33 kis elsőst, buzdítva őket a szeretetre és a jó közösséggé válásra; majd megnyitotta a 2017/2018-as tanévet.

Szalai Borbála: Legyen öröm a tanulás!

Hangosabbak ma az utcák,
gyerekektől népesek,
valahogyan még a nap is
szebben ragyog, fényesebb.
Izgatottan várt e napra
minden kezdő kisdiák:
az iskola előttük is
kitárja ma kapuját.

Megtanulnak betűt vetni
a tétova kis kezek:
csengő-bongó szép szavakkal
telnek majd a füzetek...
Ma, amikor útnak indul
a sok kicsi iskolás,
kívánjuk, hogy öröm legyen
számukra a tanulás!

Nyelvi tábor
2017. július 9.
Július 4-8-ig iskolánk diákjai nyelvi táborban vettek részt Sopronban. A sokszínű programból mindenkinek maradt felejthetetlen emléke. Az első napon az ausztriai Hohe Wand Naturpark csodálatos és sokszínű látványosságai keltettek ámulatot : a „Skywalk” kilátó terasz, az állatsimogató, az erdei tanösvény, a vadaspark, a játszóterek és a mészégető kemencék. Utána Baden bei Wien, Ausztia legnagyobb rózsakertje és annak nevezetességei következtek. Hatalmas sétát tettünk a zenei életéről, kaszinójáról, borairól és gyönyörű biedermeier épületeiről is híres városban, majd a Szent István templomban pihentünk meg egy ima erejéig. Este értünk vissza Sopronba, ahol elfoglaltuk a szállást. A második naptól fogva délelőttönként angol és német foglalkozások, játékok, projektek, és zárásként kvíz volt a gyermekeknek, ahol a legjobbak jutalmat kaptak. Délutánonként bejártuk a város nevezetességeit. Voltunk bobozni és a Lővér-Fürdőben. Csütörtökön elutaztunk Fertőrákosra. Ott töltöttük a délutánt egy kellemes fürdőzéssel és vacsorával. Pénteken díjaztuk a legszebb és legrendesebb szobákat, este pedig a Tűztorony árnyékában pizzáztunk. Utolsó napon nagy játékra utaztunk az ausztriai Family Parkba. Sok kacagás, mosoly és élmény várt itt ránk. A legbátrabbak még a patkányvasútra és a római hullámvasútra is felültek. A vizes játékok, az állatvasút és traktoros vasút is közkedveltnek számított. A belépőjegy egy ebédet is magában foglalt. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük ezt a tartalmas és emlékezetes öt napot.
Rajztábor
2017. június 26.
Rajzosaink az idén június 26-tól 30-ig, egy tágas Balaton parti üdülőben kezdték meg a nyári szünetet Keszthelyen. Az első napot a Kányavári-sziget körbejárásával kezdtük. A tanösvényen megcsodáltuk a Kis-Balaton élővilágát, a kilátóból csodaszép panoráma tárult elénk. A szállás elfoglalása után rögtön munkához láttunk. Sok rajzos feladat mellett jutott idő a szórakozásra is. A gyerekek kedd és szerda délelőtt lézerharcot vívhattak a közeli parkban. A csapatok elszántan küzdöttek, mindenki nagyon élvezte a játékot. Két délutánt fürdőzéssel töltöttünk.
A Balaton vize kellemesen meleg volt és jól esett a nagy forróságban a vízben lubickolni. Csütörtökön kirándultunk a városba. A barokk stílusú Festetics-kastély kertjében nagyot sétáltunk, majd a gyerekek szabadidőt kaptak. Este Ki Mit Tud? következett. Táncos, vicces produkciók, sőt egy Híradó is színesítette az estét. Az utolsó napon sétahajózás várta a táborozókat, majd a parton egy finom ebéd és fagylaltozás zárta a programot.
A diákok a rajzos technikák gyakorlása mellett a fotózásban is jártasságot szerezhettek, ugyanis Tükörkép címmel fotópályázatot hirdettünk. Az utolsó reggel díjaztuk a fotókat, és a legtisztább szobákat. Fáradtan, de élményekkel és szép rajzokkal gazdagon tértünk haza.

Sankt Benedikt Katholische Grundschule © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2017 - 2018

Valid HTML 4.01 Transitional