2024. június 12. szerda 23:06:25 - Névnap: Villő
magyar deutsch

Fejlesztések
KezdőoldalHírekGalériaKapcsolatok

ÉPÜLETEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA, FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSE, NAPELEMES RENDSZER KIÉPÍTÉSE A SZENT BENEDEK KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA;
9500 CELLDÖMÖLK, JÓZSEF ATTILA UTCA 1. HRSZ.:395/2

A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola által az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Épületek energetikai felújítása, fűtéskorszerűsítése, napelemes rendszer kiépítése a Szent Benedek Katolikus Általánosa Iskola; 9500 Celldömölk, József Attila utca 1. Hrsz.: 395/2" című, KEOP-4.10.0/E/12-2014-0122 jelű pályázatát a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság 57 881 739 Ft. összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Az elfogadott támogatási intenzitás: 100%. A Projekt elszámolható költségei az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerülnek finanszírozásra.

A Celldömölk városban található Szent Benedek Katolikus Általános Iskola célja az intézmény energetikai korszerűsítése és a térség kedvező földrajzi adottságainak kihasználása megújuló energia felhasználásával, az épület energiaigényének csökkentése érdekében. Az épületen utólagos külső homlokzati hőszigetelés, nyílászáró csere, napelemes rendszer kiépítés, hőtermelő csere, továbbá helyiségenkénti fűtésszabályozás valósul meg. Ez éves szinten mintegy 340,85 GJ energia megtakarítást eredményez, melyhez nagymértékű költségmegtakarítás társul. A projekt továbbá jelentősen hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, számszerűen 38,63 t/év mértékben, szem előtt tartva az Európai Uniós törekvéseket, mely szerint növelni kell a megújuló energiák felhasználásának arányát. A projektben az alábbi fejlesztések valósulnak meg: fűtésrendszer korszerűsítése, homlokzati hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, födémszigetelés és napelemes rendszer kiépítése. A beruházás várható élettartama mintegy 33 év, elmondható tehát, hogy ez egy hosszú távú beruházás.

A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola több, mint tizenöt éves múltra tekint vissza. A névadó Szent Benedeket a város bencés múltja miatt választották, hiszen már a 12. században éltek itt szerzetesek, a bencés apátság működésének pedig egészen az 1950-es rendfelosztásig meghatározó szerepe volt Celldömölkön. Az iskola épületét 1999-től 2003-ig felújították, kibővítették, többek között új osztályokkal, sportteremmel, ebédlővel és kápolnával. A tanulólétszám évről évre növekszik, ez a tény is bizonyítja, hogy a városban és környékén kedvező vélemény alakult ki az iskoláról. A jó hírnév az oktatás színvonalának, az ideális tárgyi felszereltségnek, valamint a keresztény nevelésnek köszönhető. A tehetséggondozás az iskola egyik kiemelt területe. A nehézségekkel küzdő diákoknak pedig gyógypedagógusok valamint fejlesztőpedagógusok segítenek.

A Projekt megvalósítási időszakának tervezett kezdő időpontja: 2014.04.01.
A Projekt megvalósításának határideje: 2015.05.29


Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2023 - 2024

Valid HTML 4.01 Transitional