2023. december 11. hétfő 19:38:44 - Névnap: Árpád
magyar deutsch

Osztályaink


Osztályok

Osztályképek

2016 - 2017
2015 - 2016
2013 - 2014
2011 - 2012
2009 - 2010
Negyedikben (2012-2013)

Megyei matematikaverseny


Csomai Regina 4. A osztályos tanuló a Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató Központ által megrendezett matematikaversenyen 2. helyezést ért el.

Hely.NévPontFelkészítő pedagógusIskola
I.Kelemen Anna22Róka JuditNymE Bolyai János Gyakorló Ált.Isk. és Gimn. (Szombathely)
II.Csomai Regina19Horváth GyöngyiSzent Benedek Katolikus Általános Iskola (Celldömölk)
II.Antal Botond19Németh ÉvaKardos László Általános Iskola (Vasvár)
III.Szakos Sára16Horváthné Tóth TímeaNeumann János Ált.Isk. (Szombathely)

A verseny területi fordulójából 20-an jutottak a megyei döntőbe, amit Szombathelyen 2013. április 25-én rendeztek meg. Gratulálunk Regina szép eredményéhez, ami mögött hosszú és kitartó gyakorlás áll.

Harmadikban (2011-2012)

Az idei tanév célkitűzése:

Az osztály összesen 100 könyvet elolvasson, és arról 100 olvasónaplót írjon. Ha ez sikerül, elmegyünk egy igazi hajókirándulásra.

Összefoglaló a 3A osztályról

Harmadik osztályban Szent Erzsébet életét jelenítettük meg:

1. rész

2. rész


Harmadikas fényképeink:Anyák napja

SzM bál

Farsang

Szent Erzsébet nap

Osztályunk :)

Másodikban (2010-2011)

Az idei tanév célkitűzése:

Nemzeti öntudatra nevelés, hazafiasságra nevelés.

Ennek jegyében minden hónapban megismerkedünk magyar szentekkel, illetve híres magyarokkal, akik életükkel példát mutatnak, és segítenek bennünket abban, hogy emberebb emberek és magyarabb magyarok legyünk.

Házi olvasmányunk:

Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok

Ősz:

Téli összefoglaló:

Szm műsor:

Benedeknapi műsor:

2. félév összefoglaló:


Másodikas fényképeink:Egészségnevelési nap

Ősz a rajzainkban

Ősz a ligetben

Jó tanuló, jó sportoló kitüntetések

Elsőben (2009-2010)

Hírek osztályunk életéből:

 • Játékos suliváró

  2009. tavaszán találkoztunk először, amikor játékos suliváró foglalkozásokon ismerkedhettek meg az akkor még óvodás gyerekek az iskolával és a tanító nénikkel, Gyöngyi nénivel és Kati nénivel. Az összejövetelek vidámak voltak, sokat énekeltünk és mondókáztunk, de emellett játékos feladatokkal is készültünk az iskolára. A foglalkozások végén rövid imában köszöntük meg a Jóistennek, hogy együtt lehettünk.

 • Ismerkedő délután

  Az eddigi hagyományoktól eltérően, idén nem kirándulásra, hanem ismerkedő délutánra hívtuk meg az első osztályosokat és szüleiket. Sajnos a rossz időjárás miatt az iskolaparkba tervezett bográcsozás elmaradt, helyette az iskolában találkoztunk. A tornateremben gyülekezetünk, és egy nagy kört alkotva énekeltük: "Add a kezed, hogy zengjünk az úrnak Alleluját!" Ezt követően kezdetét vette a játék, a móka. Rendeztünk gyerek-szülő focit, játszottunk többek között szoborjátékot, japánfocit, lufifújó versenyt, Activityt. Az anyukák pedig gondoskodtak arról, hogy a megfáradt társaság pótolja az elvesztett kalóriákat: szendvicsekkel, sütikkel és üdítővel kínáltak minket. Közben jutott idő beszélgetésre, ismerkedésre. Gyorsan elszaladt az idő. Bátran mondhatjuk, hogy nagyon kellemes délutánt töltöttünk együtt.

 • Tanévnyitó

  Szeptember elsején 29 kisdiák izgatottan ült be az iskolapadba. Azt, hogy mit érez ilyenkor egy kisgyerek, Janikovszky Éva hűen így tolmácsolja felénk: "Az első napon még nem kellett iskolába járni, csak éppen odamenni, mégis mindenki elkísért. Az iskolaudvarban nekem volt a legjobb helyem, mert én az első sorban ültem, pedig nem is vettem előre jegyet. Az első sorból jól lehetett látni mindent, mit énekeltek meg szavaltak, és azt is, amit az igazgató bácsi beszélt. Csak azért kellett hátrafordulnom, hogy azt is lássam, amit mögöttem a nagyobb gyerekek beszélnek. (...) De akárhogy figyeltem az igazgató bácsira, nem láttam, hogy a tanév mikor nyílt meg, pedig előtte még szólt is, hogy most fogja megnyitni." (Velem mindig történik valami)

 • Szeptember

  Szeptember 24-én az egész iskola útra kelt. Győrbe zarándokoltunk. A legjobb az egészben a vonatozás volt, de ezen kívül még sok élményben volt részünk. A közös szentmisén az 1. a-ból Bokányi Armand és Szele Zsoltika minisztráltak.

 • Október

  "Érdekes, amióta iskolába járok, a felnőtteket egyetlen dolog érdekli. Mindenki megkérdezi tőlem:
  - Aztán szeretsz-e iskolába járni?
  Én először azt válaszoltam, hogy nem tudom. (...) Van, amikor szeretek iskolába járni, és van, amikor nem. Amikor reggel kijövök a kapun és végigmegyek az utcán az iskolatáskával, és mindenki látja rajtam, hogy én már iskolás vagyok, akkor szeretek iskolába járni. (...) És akkor is szeretek iskolába járni, amikor a tanító néni felemeli a füzetemet és megmutatja a többieknek, hogy nézzétek, így kell ezt ügyesen megcsinálni! Szóval sokszor szeretek iskolába járni, de van, amikor nem szeretek. Amikor reggel csak az osztályban veszem észre, hogy otthon felejtettem a pálcikákat, akkor nem szeretek iskolába járni. Amikor olyan sokáig kell egy helyben ülni, hogy a lábam már nem bírja, és elkezd magától dobogni a pad alatt, és rám szólnak, akkor nem szeretek iskolába járni. Hát ezért nem tudok én mit válaszolni arra, hogy szeretek -e iskolába járni." (Már iskolás vagyok)

 • November

  Novemberben a fő téma az egészségünk megőrzése volt. Érdekes programokon vettünk részt. A fogorvos bácsi egy filmvetítéssel szemléltette a fogaink védelmének fontosságát. Kipróbáltunk egy igazi mentőautót. Dia néni jól átmozgatott minket egy aerobiccal, majd salátát kóstolhattunk az aulában. Mindenki nagyon jól érezte magát.

  November elején megkaptuk az első Törpemércénket. A tanító nénik egy értékelőlapon foglalták össze, hogy mennyit okosodtunk és fejlődtünk, mióta iskolások vagyunk.

 • December

  Osztályunkból 9 tanuló tagja az úszóosztálynak. Ők heti 3 alkalommal járnak edzésre. December 4-én, a Mikulás kupán az alábbi szép eredmények születtek:

  50m lány hátúszás: Gaál Fanni 3. helyezett Gaál Fruzsina 5. helyezett
  50m lány gyorsúszás: Gaál Fanni 4. helyezett Gaál Fruzsina 5. helyezett
  50m lány mellúszás: Kóka Panna 3. helyezett Hérincs Frida 5. helyezett
  50m fiú hátúszás: Kóka Ádám 1. helyezett Baranyai Kristóf 5. helyezett
  50m fiú gyorsúszás: Molnár Dániel 1. helyezett Kóka Ádám 4. helyezett
  50m fiú mellúszás: Kóka Ádám 1. helyezett Molnár Dániel 2. helyezett

  Szintén örülhettünk egy mások osztálytársunk eredményének: a Pöttyös Panni rajzpályázaton Molnár Orsolya különdíjas lett.

  Karácsony előtti héten szüleinknek bemutattuk a karácsonyi köszöntőnket. Ez volt az első közös műsorunk. Nagy izgalommal, de annál is nagyobb szeretettel szavaltunk és énekeltünk a kis Jézus születéséről. "December, december, a világ csilingel!" daloltuk az iskolai közös karácsonyi ünnepen

 • Január

  A hosszú téli szünet után az osztályban versmondó házi versenyt rendeztünk. A végén kiválasztottuk azt a kisgyereket, aki az iskolánkat képviselheti Szombathelyen, a Gazdag Erzsi versmondó versenyen. A 3 legügyesebben szavaló tanuló: Gaál Fanni, Gaál Fruzsina és Pék Zalán voltak.

  22-én kapta meg mindenki az első félévi szöveges értékelését. A tanító nénik nagyon meg voltak elégedve velünk.

  Január 22-én, a magyar kultúra napján Gaál Fanni versmondásban 4. helyezést ért el.

  Január 24-én rendezték meg Ausztriában a Vas megyei sí diákolimpiát, ahol korcsoportjában Kelemen Kíra 4. helyezett lett.

 • Február

  "Mi nagyon szeretjük a farsangot, mert ilyenkor mindenki megy valahová. Anyukámék elmentek táncolni a vállalati farsangra, hogy bepótolják, amit fiatalkorukban elmulasztottak. (...) Nekem a farsang azért tetszett jobban, mint a szilveszter, mert végre én is tornacipőben mehettem iskolába. Azért mehettem tornacipőben, mert az iskolai farsangon jelmezverseny volt, és én kézilabdásnak öltöztem, mert az tornacipőt hord, és még labdát is vihet magával."
  (Janikovszky Éva: Már Megint
  )

 • Március

  Március elején nagy meglepetésben volt részünk. Az egyik írásórán kopogtattak, és egy néni nagyon sok gyümölccsel a kezében jött be hozzánk. Hamar kiderült, hogy miért. Decemberben sokan rajzoltunk a Pannonker-Tész Zrt "Zöldség gyümölcs a világ" c. pályázatára. A tét az volt, hogy egy naptár készüljön a 12 legszebb alkotásból. Az egész országból érkeztek pályamunkák, és a 12 nyertes rajz közül egyik az osztálytársunké, Molnár Orsikáé lett. Ő nyert nekünk rengeteg gyümölcsöt: ananászt, banánt, szőlőt, körtét, narancsot, kivit. Ide kattintva láthatod: http://www.youtube.com/watch?v=TrVqwhle4Ys

 • Április

  Kecskeméten rendezett tornakupán a Szent Benedek iskola I. korcsoportos lány csapata aranyérmet szerzett. A csapat egyik tagja osztályunk tanulója, Csomai Regina volt.

  2010. április 16-án Kemenesaljai Művelődési Központban szerveztek szavalóversenyt, ahol osztályunkat Pék Zalán képviselte. A versenyen az általános iskoláskorú 1. osztályostól 7. osztályosig 27 versenyző mérette meg magát egy kategórián belül. Zalán Dukai Takách Judit: A kalitkába zárt madár, valamint Gazdag Erzsi: Álmomban című versét szavalta el. A zsűri különdíjjal jutalmazta előadását.

  Csomai Regina 1. a osztályos tanuló a győri Gárdonyi Géza Általános iskola által megrendezett logika versenyen Győrben 12. helyezést ért el az 1-2. osztályos kategóriában. Az összesített országos végeredmény alapján 21. lett, az első osztályosok között viszont a 2. legjobb eredménnyel szerepelt.

 • Május

  11-én megemlékeztünk az édesanyákról, és egy ünnepi műsorral háláltuk meg a gondoskodásukat.

  *

  Szótlan barátaink, az állatok
  (3 hetes projekt)

  "Mondd, szereted az állatokat?
  A kutyát, macskát, csacsit lovat
  S a madarakat: a verebeket,
  Rigót, galambot pintyeket,
  Akik a Földön veled élnek,
  S bundájuk, tolluk melegében
  Nekik is van szívük, csak éppen nem beszélnek?"
  (Rónay György)

  A projekt célja:
  Az állatokról szerzett ismeretek bővítése, szépirodalmi szövegek, képzőművészeti és zenei alkotások segítségével. (Kommunikációs kompetencia fejlesztése, olvasóvá nevelés, drámapedagógia alkalmazása.) A projekt keretében ellátogattunk a Gyermekkönyvtárba, ahol Emih-Virág Eszter könyvtáros néni érdekes foglalkozást tartott nekünk az állatok témakörében.

  *

  A Szobi Tibor emlékversenyen osztályunkat Németh Ádám Marcell képviselte. Első sakkversenyén 3 pontot szerzett. Úszóink is szép eredményeket értek el. Gaál Fruzsina 2 úszásnemben is első helyezést ért el. Fruzsi a "Fut a Cell" versenyen szintén elsőként ért célba.

 • Június

  Molnár Orsika különdíjas lett a Mezők élővilága címmel meghirdetett rajzpályázaton.

  Itt a nyár, kezdődik a szünidő. Mindenki megkapja az ELSŐ BIZONYÍTVÁNYÁT, amit most már egyedül is el tudtok olvasni!!! Kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk mindenkinek: Gyöngyi néni és Kati néni


Elsős fényképeink:A project

Rendhagyó olvasásóra a könyvtárban

Osztálykirándulás

Szép eredményeink

Anyák napja

Úszás 2.

Úszás

Tornabemutató

Képek mindennapjainkból

Rajzaink

SzM bál

Farsang

Szép eredményeink

Karácsonyi műsor

Adventikoszorú-kötés

Egészségnevelési nap

Szent Gellért nap

Tanévnyitó

Ismerkedési délután

Játékos suliváró
Fényképek az osztály életéből


8. osztályban (2016-2017)


7. osztályban (2015-2016)


osztályképek

6. osztályban (2014-2015)


Anyák napja

Kerékpártúra

Kézilabda-meccs

Osztálykirándulás

Várak

Mikulásbuli

5. osztályban (2013-2014)


Osztálykirándulás

Kötelező olvasmány ihlette alkotások

5.a görög viseletben

4. osztályban (2012-2013)

3. osztályban (2011-2012)


Anyák napja

SzM bál

Farsang

Szent Erzsébet nap

Osztályunk :)

2. osztályban (2010-2011)


Egészségnevelési nap

Ősz a rajzainkban

Ősz a ligetben

Jó tanuló, jó sportoló kitüntetések

1. osztályban (2009-2010)


A project

Rendhagyó olvasásóra a könyvtárban

Osztálykirándulás

Szép eredményeink

Anyák napja

Úszás 2.

Úszás

Tornabemutató

Képek mindennapjainkból

Rajzaink

SzM bál

Farsang

Szép eredményeink

Karácsonyi műsor

Adventikoszorú-kötés

Egészségnevelési nap

Szent Gellért nap

Tanévnyitó

Ismerkedési délután

Játékos suliváró

Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2023 - 2024

Valid HTML 4.01 Transitional