2023. december 11. hétfő 19:00:52 - Névnap: Árpád
magyar deutsch

Osztályaink


Osztályok
 • 2005 - 2013
 • Osztályfőnök: Gaszak Gábor

Végzős diákok

Anczuberger Laura, Budai Krisztián, Fülöp Friderika, Fülöp Kinga, Gergye Vivien, Hajas Szilárd, Iván Alexandra, Kamondy Tivadar, Katona Hajnalka, Kelemen Áron, Kiniczky István, Kovács Gerda, Lakatos Cintia, Máté Liliána, Mecséri Rebeka, Nagy Brigitta, Németh Laura, Orbán Fanni, Papp Ninetta, Sebestyén Fanni, Szabó Nikolett, Szlancsik Ákos, Tuba BenceOsztályképek

2009 - 2010
2008 - 2009
2007 - 2008
2006 - 20072011-2012-es tanév
Képek a ballagó osztályról

2011-2012-es tanév

Osztályfőnöki projektünk

7.o.ban az internet előnyeit és hátrányait dolgozzuk fel. Honlapunkon látható egy rövid összefoglaló munkánkból.
Intrenet előnyei és hátrányai.ppt

Osztálydélután

Minden évben őszi szünet előtt tarjuk a hagyományos osztály bulinkat.

Osztálybuli

2010-2011-es tanév

Farsang

Az iskola farsang 2011.02.25.-én volt a sulinkban. Idén is mindenki beöltözött az osztályunkban, és sok sikert arattak jelmezeink és produkcióink! A lányok közül a banyák és a Lady Gaga jelmez és produkció,a fiúk balett táncosoknak öltözve táncukkal nevetették meg a közönséget, amit még SZM- műsorban is előadhattak! Idén a Benedek rádió által szervezett vetélkedőt is megnyerte az osztály!

Az SZM-műsor 2011.03.05.-én volt, ahol osztályunk egy közkedvelt retro zeneszámmal készült a GREASE-musical-ből. A korhű ruhákat a 70-es évekből a szülők, sok munkával készítették el! Mind a jelmezekért, mind a farsangi és SZM-műsor előkészítésében, betanításában, szeretnék köszönetet mondani, Tarafás Ildikó énektanárnő kollégámnak, a szülők sok-sok segítségének, különösen Kamondyné Anitának, Pappné Emőkének és Kiniczkyné Nórának.
Köszönettel:

Gaszak Gábor o.f. és a 6.osztály

Angyalkázás

Régi hagyomány, hogy a gyerekek az ádventi időszakban húznak egy tanuló nevét és meglepik, gondoskodnak róla és a szünet előtt megajándékozzák egymást!

Úszóverseny eredmények

Kovács Gerda 6.o.-os tanuló
2010. augusztus 3-4. Marcali, FUNRE kupa. 2. helyezett pillangó 50m, az 1999. korosztályban.
2010. október 16. Pápa, Rövidpályás bajnokság, 2. helyezett hát- és gyorsúszás 50m, és 4. helyezett 50m mell.
2010. november 27. Pápa, I. PUSE Kupa, 7. helyezés 200m gyors, 8. helyezés 50m pillangó, 9. helyezés 100m vegyes.

Osztály buli a 6.o.-ban

Minden évben őszi szünet előtt tartjuk az osztály bulinkat. Fontos számunkra közösségi összetartásban, mert egy vidám osztály vagyunk. Plakátot készítettünk, jó zenével, tánccal, eszem-iszommal töltöttük ezt a délutánt. Ha rajtunk múlna, minden héten lenne buli,de hát az élet nem csak erről szól!

Aradi vértanukra emlékezés

Idén a 6.osztály állította össze Lendvay Istvánné, Ami néni segítségével az ünnepi műsort.
Farsang

Karácsony

Egészségnevelési nap

Aradi vértanukra emlékezés

Osztálybuli

2009-2010-es tanév

Benedeknap

Az utolsó tanítási napon, Benedek napon az osztályunk a felső tagozattal együtt a fürdőn töltötte a délelőttöt. Volt fürdés, vetélkedő, ügyességi játék. Délután "Ki mit tud".. volt az iskolában, ahol az osztály a dráma órákon tanult Hófehérke és a hét törpe meséjét adták elő színdarabban. Szép idővel zárult az 5. osztályos tanévünk.


Tisztaságverseny

Az idén is az osztályunk nyerte a tisztaságversenyt, tavaly 4., idén 5.o.-ban, mivel az osztályt mindig alaposan rendben tartották.


Osztálykirándulás

Az osztálykirándulásunk Jákon és Szombathelyen volt. Jákon a templomot, Szombathelyen a római kor emlékhelyeit tekintettük meg. A romkert, Savaria témaparkot, ahol a gyerekek kipróbálhatták a római kor eszközeit, fegyvereit. A Schmidt múzeum gyűjteménye ,multimédiás bemutatója is nagy tetszést aratott. A szabadprogram ideje alatt körülnézhettek, ebédelhettek a gyerekek.


Buli a Ság-hegyen

Június 5.-én az osztályunk a Ság-hegyen a Fülöp család szőlőjében tartott bulit, ahol szülők és a gyerekek együtt érezhették jól magukat. A vendéglátó család bográcsgulyással vendégelt meg mindenkit. A gyerekek labdáztak, kareokiztak, táncoltak.


Március 15.

A március 15.-i műsort minden évben az 5. osztályosok adják elő ezért most mi kerültünk sorra. Ami néni készített fel minket az ünnepre, és nagyon sokat gyakoroltunk. A fiúk a Kuckó királyt adták elő, a lányok pedig verseket, és a 12 pontot szavalták el, a nemzeti dalt pedig 2 fiú Ákos és Áron mondta el. Pénteken reggel adtuk elő a műsort a tornateremben. Nagyon jól sikerült.

Orbán Fanni 5. osztály


Nutrikid környezet védelmi verseny

A Nutrikid környezet védelmi versenyt a NESTLÉ gyár szervezi az 5.és 6. osztályos tanulók részére. Idén is 6 tanulónk vett részt Kelemenné Benkő Barbara természetismeret, biológia és földrajz szakos felkészítő tanárnő segítségével. Tanulóink környezetvédelmi társasjátékot és újságot is készítettek. Oklevélben részesült: Kelemen Áron, Németh Laura, Papp Ninetta ötödik osztályos és Györffy Róbert, Jagodich Mira, Tóth Regina hatodik osztályos tanulóink. Felkészítő tanár: Kelemenné Benkő Barbara

Farsang

Osztályunk minden egyes tanulója ötletesnél ötletesebb jelmezbe bújt. Voltak ördögök, boszorkány, teniszezők stb., de a képeken úgyis bemutatkoznak. Díjazott lett a madárijesztő( Nagy Brigitta), a hawaii lány(Máté Liliána) és a Mézga család zenés előadása( Hajas Szilárd, Kamondy Tivadar,Kelemen Áron és Kinicky István) részvételével.

Gaszak Gábor o.f.


Az osztálybuli

Mindenki nagyon várta az első osztálybulit. Nagy izgalommal készülődtünk már napokkal előtte. Délután fél háromkor kezdődött a buli, mindenki hozott sós és édes ropogtatni valót és inni valókat. Átrendeztük majd feldíszítettük az osztályt nagyon jól sikerült. A zenéről a Gábor bácsi és a fiúk gondoskodtak,a Fanni pedig hozott nagyon jó CD-t.Néhányan műsort is adtak elő, ami nagyon jól sikerült és tetszett mindenkinek. A hangulat kitűnő volt, sokat táncoltunk nevettünk, ettünk és ittunk. A buli végére szinte minden el is fogyott. Sajnos nagyon hamar elérkezett a buli vége, gyorsan rendet csináltunk az osztályban és mentünk haza.

Németh Laura 5.osztály


Szent Gellért nap

Szent Gellért napján iskolánk tanulói, Győrbe mentek lelki napra kirándulni. Először a könnyező Mária képét néztük meg. Utána az evangélikusok és a katolikusok külön programon vettek részt. Ez követően a Mc Donaldsba is bemehettünk. Nagyon jó volt ezen a szép napon együtt lenni.

Sebestyén Fanni 5.osztály


Piknik Nagysimonyiban

A nyáron néhány nagysimonyi osztálytársunknak az az ötlete támadt, hogy találkoznunk kellene a nyáron is. Ezért szerveztek egy szalonnasütést. Szülők és gyerekek a Nagysimonyi focipálya mögött találkoztak, mindenki vitt magával szalonnát és egyéb enni és innivalót. A tűzgyújtás és az előkészületek alatt a fiúk már sokat fociztak. Majd mindenki megsütötte magának a vacsoráját. Ezután a Szandi, Fanni és Laura kitalálták, hogy legyen egy focimeccs a gyerekek és szülők között. A szülők nyertek. Később a gyerekek átmentek a Szandiékhoz és ott folytatták a bulit. Késő estig tartott a vidám összejövetel, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük a szervezést és a lebonyolítást, és reméljük még sok ilyen közös rendezvényünk lesz.

Papp Ninetta 5.osztály
Benedeknap

Osztálykirándulás

Buli a Ság-hegyen

Március 15.

Nutrikid

Farsang

SzM bál

Egészségnevelési nap

Osztálybuli

Szent Gellért nap

Piknik Nagysimonyban

2008-2009-es tanév

Emlék (emlek.pps 84,2 MB)

Olvasmányélményem
Eleanor H. Porter: Az élet játéka

Részletek a gyerekek fogalmazásaiból:

 • "Örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet" (M. Rebeka, K. Hajnalka)
 • "Köszönöm az írónőnek, hogy megírta ezt a regényt, neki köszönhetem, hogy tudom játszani az örömjátékot. Nem ez volt az egyetlen könyv, amit elolvastam, de mind közül ez volt a legtanulságosabb." (P. Ninetta)
 • "Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szomorúak, mert majd felvidulnak tőle." (A. Laura)
 • "Nekem ez a könyv nagyon tetszett, mert Pollyanna mindig vidám volt. Én is megpróbálom játszani a játékot!" (N. Laura)
 • Pollyanna megtanított, hogy mindennek lehet örülni. Ez nagyon jó, mert én eddig nem tudtam mindennek örülni, de most már tudok." (G. Vivien)
 • "Tetszett, hogy Pollyanna mindenkit megtanított erre a játékra." (L. Cintia)
 • "A kislány mindenkinek mondott valamit, aminek örülhet." (M. Liliána)
 • "Pollyanna mindennek tudott örülni, még akkor is, mikor úgy tudta, eltörött a lába." (N. Brigitta)
 • "Én is megtanultam, hogy mindenben lehet találni valami jót." (O. Fanni)
 • "Sok tanulság van benne." (Sz. Nikolett)
 • "Az is tetszett, hogy az egész város játszotta a játékot." (I. Alexandra)
 • "Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet. Nemcsak gyerekeknek, felnőtteknek is!" (F. Friderika)

Főbb hírek és események osztályunk életéből:

 • Az idei tanév több újdonsággal indult. Mivel Annamari néninek kislánya született, Gyöngyi néni lett a régi-új osztályfőnökünk. Ezúton kívánunk jó egészséget a kis Júliának és az anyukának!
 • Az évnyitón tudtuk meg, hogy az új épületszárnyban kialakított egyik tanterembe majd mi költözhetünk át. Nagyon örültünk a hírnek, és izgatottan várjuk, hogy mihamarabb birtokba vehessük.
 • Két új osztálytársunk is érkezett, nekik igyekszünk segíteni a beilleszkedésüket.
 • Idei kötelező olvasmányunk: Eleanor H. Porter: Az élet játéka, melynek legfőbb mondanivalója: "Ha az ember szorgalmasan keresgél valami után, aminek örülhet, el is felejti azt, amit tulajdonképpen kívánt."
 • Ajánlott olvasmányaink: Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami, illetve Kire ütött ez a gyerek?, Bálint Ágnes: Szeleburdi család, Edmondo de Amicis: Szív, Wass Albert: Mese az erdőről
 • 6 fős csapattal beneveztünk a National Geographic által meghirdetett "zöld kids" versenybe, ahol hónapról hónapra érdekes feladatokat végzünk. Csapatunk neve: benedekes zöldek. Célunk a Jóistentől kapott bolygónk védelme. A honlap címe: www.zoldkids.hu.
 • Osztályunk mutatja be nov. 9-én vasárnap a szentmisében Szent Imre herceg életét, aki példaképünk lehet tisztaágával és szülei iránt tanúsított engedelmességével.
 • Novemberben, a Sárvári Hulladékkezelőben jártunk, ahol megismerkedtünk a szelektív hulladékgyűjtéssel, és láthattuk, hogyan dolgozzák fel az üzembe érkező hulladékokat. Mi is az osztályban azóta szelektíven gyűjtjük a szemetet, így védjük a környezetünket, és saját egészségünket.
 • A novemberi egészségnevelési napon az alsós osztályok között mi nyertük meg a vetélkedőt. HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • A téli szünet után átköltöztünk új osztálytermünkbe, mi nagyon szép és tágas. Örömmel vettük birtokba, és lelkesen készítettük a dekorációkat, hogy még szebbé varázsoljuk. Nagyon köszönjük Attila bácsinak, hogy mi tanulhatunk elsőként ebben a szép teremben.
 • Egyik olvasásórán Mátyás király étkezési szokásairól olvastunk. Ezután egy rendhagyó óra keretében mi is lakomát szerveztünk. 4 csoportban terítettünk meg magunknak, és minden asztalt igyekeztünk ízlésesen feldíszíteni. A terítékekről képeket is készítettünk.
 • Február 17. a tantermünket megáldja a Püspök Atya.
 • Április 16-án, Jánosházán a katolikus iskolák között megrendezett természetismeret versenyen, osztályunk csapata 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Kelemen Áron, Mecséri Rebeka, Németh Laura és Papp Ninetta voltak.
 • Április 20-a és 24-e között projekthetet tartottunk a Föld Napja alkalmából. Minden órán a Föld volt a középpontban, csak éppen mindig más megközelítésben. Osztályunk tanulói így számolnak be erről a rendhagyó hétről: "Ezen a héten a Földről tanultunk. Első nap felidéztük, hogyan teremtette Isten a Földet, amit aztán az emberre bízott. Ezután minden órán a növényekről, állatokról, vízről volt szó. Elmentünk egy tóhoz is, ahol megfigyeltük a növény- és állatvilágot. Szerdán, a Föld napján zöld és kék ruhába öltöztünk, hogy így hívjuk fel társaink figyelmét a Földet fenyegető veszélyekre. Olvastunk a helyes vízhasználatról, a környezetvédelemről. Megtanultuk, hogyan spóroljunk a Föld kincseivel. Rajzórán egyik csapat krepp papírból világtérképet készített, a másik csapat lufiból földgömböt formált, míg a többiek egy fát készítettek papírból. Nagyon jól és hasznosan telt el ez a hét." (Gergye Vivien, Mecséri Rebeka, Iván Alexandra, Papp Ninetta)
 • Június 2-án osztálykirándulásra mentünk Keszthelyre. Itt megtekintettük a Helikon múzeumot, a történelmi panoptikumot, a Babamúzeumot és a Csigaparlamentet. Végül jót játszottunk a Balaton partján.
 • Az iskolai elemgyűjtésben - 4080 db leadott elemmel - a 2. helyen végeztünk.
 • A tanév végén megkapjuk az első bizonyítványunkat, amelyben már osztályzatok lesznek.
Fényképek az osztály életéből


8. osztályban (2012-2013)


Képek a ballagó osztályról

7. osztályban (2011-2012)Osztálybuli

6. osztályban (2010-2011)


Farsang

Karácsony

Egészségnevelési nap

Aradi vértanukra emlékezés

Osztálybuli

5. osztályban (2009-2010)


Benedeknap

Osztálykirándulás

Buli a Ság-hegyen

Március 15.

Nutrikid

Farsang

SzM bál

Egészségnevelési nap

Osztálybuli

Szent Gellért nap

Piknik Nagysimonyban

4. osztályban (2008-2009)


Bizonyítványosztás

Osztálykirándulás - Keszthely

Verseny Jánosházán

Rajzaink 2

Föld project

Farsang, SzM bál

Osztályszentelés

Rendhagyó olvasóóra

Rajzaink

Szent Imre élete

Képek osztályunk életéből

3. osztályban (2007-2008)

2. osztályban (2006-2007)

1. osztályban (2005-2006)

Szent Benedek Katolikus Általános Iskola © 2006 Celldömölk by brs
Tanév: 2023 - 2024

Valid HTML 4.01 Transitional